Na nedavno objavljenom konkursu za plesače koji će nastupati na otvorenju ovogodišnjeg festivala Sarajevska zima izabrane su grupe koje su jučer u auli Željezničke stanice uradile probne nastupe uz pratnju Meše Vatića popraćenu muzikom Erika Bretona.Uz plesače su nastupali i članovi benda Balkan Drum orkestra koji su poznati i kao učesnici 13.Bijenala

Probi je prisustvovao Rektor Univerziteta, prof.dr. Faruk Čaklovica, koji je uspostavio odličnu saradnju sa Festivalom,  Marijela Margeta – scenograf, Nedžad Begović – reditelj ceremonije otvaranja, Nermina Varešanović – kostimograf, koji su sa direktorom Festivala, g. Ibrahimom Spahićem, dogovorili poslijednje detalje za uspješnu realizaciju događaja.

Odlična je činjenica da se Festival infiltrirao u blogove, kao jedan od novijih medija, kreirajući vlastiti blog, sa odličnom posjećenošću. Komunikacija sa mlađom populacijom se pokazala odlična, forum web portala kao temu rasprave ubacuje detalje s festivala a mi smo oduševljeni što ljudi pričaju o temi koja podrazuumijeva rušenje barikada.


u box-u mozete preslusati pjesmu Erika Bretona-Peace over the world.

Komentariši