www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws
Glittery texts by bigoo.ws

Sarajevska zima

SARAJEVSKA ZIMA '68-'08

Blog Sarajevske zime '08

10.03.2008.


U Sarajevo stigli umjetnici Cedomir Kostovic i Iwona Rypesc - Kostovic     Ispiši     E-mail
 Sarajevo su iz SAD doputovali umjetnici Čedomir Kostović i Iwona  Rypesc - Kostović koji će predstaviti svoje radove u Collegiumu Artisticumu i Umjetničkoj galeriji BiH. Čedomir Kostović je jedan od najznačajnijih umjetnika Bosne i Hercegovine, koji je između ostalih svojih vrhunskih ostvarenja, prije 25 godina izradio zaštitni znak za Međunarodni festival Sarajevo ¨Sarajevska zima ¨ - PAHULJICU (u prilogu vam dostavljamo originalni znak i naziv festivala Sarajevo ¨Sarajevska zima¨).

Direktor Festivala G-din Ibrahim Spahić susreo se sa Čedomirom Kostovićem i istakao da se pod zaštitnim znakom festivala sarajevo sarajevska zima za proteklih 25 godina predstavilo više od 25 000 umjetnika iz cijelog svijeta. Spahić je pozvao Kostovića da zajedno sa Mujezinovićem i Akšamijom, autorima plakata za I ¨Sarjevsku zimu¨ 84/85. za 25-godišnjicu Festivala predstave svoj stvaralački opus, i sa najpoznatijim mladim svjetskim dizajnerima pripreme projekat za novi dizajn Festivala. Narednih 25 godina Festival će raditi na vlastitoj produkciji, i to je prilika za afirmaciju nove kreativne komunikacije umjetnika, publike i medija.

SARAJEVSKA ZIMA \'68-\'08

MOJI LINKOVI

Sta mislite o blogu?
Odlican
Vrlo dobar
Dobar
Onako
Moze bolje
pollcode.com free pollspeace over the world..mp3
Download it at mp3space.com

FAVORITI
blob
Administratorov blog
nova Ja
just do it...later ツ
♥ My dreams are coming true♥
~ErReWaY 4 CaMiNoS~
......CiNeMa_BiZaRrE.......
ja'orina plan'naa
ja zivim za tebe, NAPRIJED SLOBODO MI TE VOLIMO
(¯` ♥ Just another broken heart !!! ♥ ´¯)
Bratz Forever
neki blogeri podrzavaju cetnike !
RaJa iz Sarajeva
više...

BROJAČ POSJETA
15732

Powered by Blogger.ba