www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws
Glittery texts by bigoo.ws

Sarajevska zima

SARAJEVSKA ZIMA '68-'08

Blog Sarajevske zime '08

19.03.2008.

U prostorijama Međunarodnog centra za mir, predsjednik Centar, gospodin Ibrahim Spahić, uručio jednom od najvećih slikara BiH, Franji Likaru, nagradu “Sloboda”. Uručujući ovo međunarodno priznanje, koje se dodjeljuje povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, Spahić je istakao da “ … U modernoj povijesti BiH umjetnik Franjo Likar ima posebno mjesto, ne samo kao vrhunski stvaralac, već i kao humanista koji uvijek pronalazi u pravom trenutku odgovore na pitanja koja čovjek postavlja pred sebe u prelomnim povijesnim situacijama. To je potvrdila i naša akcija solidarnosti sa opsjednutim gradom Dubrovnikom 1991. godine, akcija u kojoj su Franjo Likar, Azra Begić, Edo Numankadić i 25 nauglednijih slikara BiH, Vesna Krmpotić i Stefan Milenković, pružili podršku gradu, simbolu umjetnosti i slobode.”

 

Zahvaljujući se na priznanju, Franjo Likar je naglasio važnost tog dubrovačkog i sarajevskog iskustva opsade i solidarnosti ljudi koji su imali hrabrosti da savladaju barikade. ”  Posebno je to važno danas, kada se zaboravlja i na vrijeme i na okolnosti u kojima smo živjeli “ -   rekao je Likar.

SARAJEVSKA ZIMA \'68-\'08

MOJI LINKOVI

Sta mislite o blogu?
Odlican
Vrlo dobar
Dobar
Onako
Moze bolje
pollcode.com free pollspeace over the world..mp3
Download it at mp3space.com

FAVORITI
blob
Administratorov blog
nova Ja
just do it...later ツ
♥ My dreams are coming true♥
~ErReWaY 4 CaMiNoS~
......CiNeMa_BiZaRrE.......
ja'orina plan'naa
ja zivim za tebe, NAPRIJED SLOBODO MI TE VOLIMO
(¯` ♥ Just another broken heart !!! ♥ ´¯)
Bratz Forever
neki blogeri podrzavaju cetnike !
RaJa iz Sarajeva
više...

BROJAČ POSJETA
15733

Powered by Blogger.ba