www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws
Glittery texts by bigoo.ws

Sarajevska zima

SARAJEVSKA ZIMA '68-'08

Blog Sarajevske zime '08

29.03.2008.

Snimanjem spota za pjesmu “Miljacka” s Halidom Bešlićem, direktor festivala Sarajevska zima, Ibrahim Spahić, počeo je već u četvrtak, 20.03.2008., obilježavanje završetka Festivala, kao uvertiru  u 22.mart, Dan voda.

U Sarajevu je 21.03.2008. zatvoren 24. Festival Sarajevo -  Sarajevska zima.

U petak je u 15.00 ispred Inat kuće , pored sarajevske Viječnice, prema Ilidži krenula kolona biciklista, dvosjeda i  četvorosjeda. Kolona je putovala preko Baščaršije, Ferhadije, Vilsonovog šetališta, prešla most na Čengić Vili i  nastavila glavnom ulicom do Aleje na Ilidži, gdje joj se pridružo s kočijama još jedan dio  učesnika ceremonije zatvaranja.

Na Vrelu Bosne su posjetioci prisustvovali modnoj reviji labudova, pataka I pastrmki, izložbi Rudolfa Slačale , a nakon što se umio vodom sa Vrela Bosne,  direktor Festivala, gospodin Ibrahim Spahić je sa prisutnima zasadio nekoliko vrsta drveća, poput Pančićeve omorike, jasena, kestena, lipe …

U restoranu Labud, Ibrica Jusić je predstavio album sevdalinki, pod nazivom Amanet I. U njegovoj muzici su prisutni mogli uživati od 15.00 do 17.00, zatim ponovo od 22.00 do 24.00, kad je predstavio Amanet II.

Tačno u ponoć, Ibrahim Spahić je sa još dva Ibrahima – Jukanom i Jusićem, objavio temu 25. Festivala Sarajevska zima i simbolično podijelio halvu prisutnima.

Tema 25. Jubilarnog Festivala Sarajevo – Sarajevska zima, koji će trajati od 07.02. do 28.02. 2009. godine  je “Organic Art Life”.

 

 


 

SARAJEVSKA ZIMA \'68-\'08

MOJI LINKOVI

Sta mislite o blogu?
Odlican
Vrlo dobar
Dobar
Onako
Moze bolje
pollcode.com free pollspeace over the world..mp3
Download it at mp3space.com

FAVORITI
blob
Administratorov blog
nova Ja
just do it...later ツ
♥ My dreams are coming true♥
~ErReWaY 4 CaMiNoS~
......CiNeMa_BiZaRrE.......
ja'orina plan'naa
ja zivim za tebe, NAPRIJED SLOBODO MI TE VOLIMO
(¯` ♥ Just another broken heart !!! ♥ ´¯)
Bratz Forever
neki blogeri podrzavaju cetnike !
RaJa iz Sarajeva
više...

BROJAČ POSJETA
15733

Powered by Blogger.ba