www.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.wswww.bigoo.ws
Glittery texts by bigoo.ws

Sarajevska zima

SARAJEVSKA ZIMA '68-'08

Blog Sarajevske zime '08

29.03.2008.

 

U Sarajevu se, u sklopu Festivala Sarajevska zima, održao Prvi međunarodni Ekološki Festival Eco Oko, na kojem su prikazana 62 filma, pobjednika Međunarodnih Eko Festivala u Kanadi, Francuskoj, Portugalu, Španiji, Italiji i Armeniji. Festival je trajao od 01. – 07.03.2008 u Domu armije.

Predstavljeni su i filmovi iz BiH, autora Nadže Mehmedbašić, Dine Kassala, Lejle Panjete, kao i TV serija „Živjeti s prirodom“, rediteljke Sadete Muhović Smajlagić, autora Nijaza Abadžića. Na završetku Festivala je prikazan film Al Gorea „Neugodna istina“, režisera Davisa Guggenheima.

Zbog izraženog interesa publike, filmovi Al Gorea i  Leonarda Di Capria su se, nakon premijernog prikazivanja, projicirali i par puta reprizno u kinu UNITIC, i to 19.,20.,21. i 22. 03.2008.

Direktor Festivala Sarajevska zima, gospodin Ibrahim Spahić se tokom Eco Oko Festivala susreo sa direktorima i rediteljima svjetskih ekoloških Festivala i dogovorio saradnju za neredni, Drugi Međunarodni Eco Oko Festival, koji će se održati od 01. – 07. 03.2009. Ovaj Festival će dodjeljivati veliku nagradu Sarajeva, „Skakavac“, za najbolja filmska ostvarenja.

Na Ekološkom Festivalu su gostovali  - Francuska – Dominique Noume i Miryam Last Goupe

Portugal - Antonio Lauro Corado i Frederico Corado, kao i Norveški režiser Knut Krzywinski, čiji se film „Polja Demetre“ prikazao u okviru Portugalskog dana Eko Festivala.

Španija – Dan Jaume Gil Lopart, Kanada – Kandida Paltiel, Armenija - Barbara Siebert,

BiH – Nađa Mehmedbašić.

Spahić je također izrazio zadovoljstvošto će i filmski stvaraoci iz BiH biti predstavljeni na Festivalima koji su bili gosti Sarajevske zime.

 

SARAJEVSKA ZIMA \'68-\'08

MOJI LINKOVI

Sta mislite o blogu?
Odlican
Vrlo dobar
Dobar
Onako
Moze bolje
pollcode.com free pollspeace over the world..mp3
Download it at mp3space.com

FAVORITI
blob
Administratorov blog
nova Ja
just do it...later ツ
♥ My dreams are coming true♥
~ErReWaY 4 CaMiNoS~
......CiNeMa_BiZaRrE.......
ja'orina plan'naa
ja zivim za tebe, NAPRIJED SLOBODO MI TE VOLIMO
(¯` ♥ Just another broken heart !!! ♥ ´¯)
Bratz Forever
neki blogeri podrzavaju cetnike !
RaJa iz Sarajeva
više...

BROJAČ POSJETA
15733

Powered by Blogger.ba