beats by dre cheap

 

U Sarajevu se, u sklopu Festivala Sarajevska zima, održao Prvi međunarodni Ekološki Festival Eco Oko, na kojem su prikazana 62 filma, pobjednika Međunarodnih Eko Festivala u Kanadi, Francuskoj, Portugalu, Španiji, Italiji i Armeniji. Festival je trajao od 01. – 07.03.2008 u Domu armije.

Predstavljeni su i filmovi iz BiH, autora Nadže Mehmedbašić, Dine Kassala, Lejle Panjete, kao i TV serija „Živjeti s prirodom“, rediteljke Sadete Muhović Smajlagić, autora Nijaza Abadžića. Na završetku Festivala je prikazan film Al Gorea „Neugodna istina“, režisera Davisa Guggenheima.

Zbog izraženog interesa publike, filmovi Al Gorea i  Leonarda Di Capria su se, nakon premijernog prikazivanja, projicirali i par puta reprizno u kinu UNITIC, i to 19.,20.,21. i 22. 03.2008.

Direktor Festivala Sarajevska zima, gospodin Ibrahim Spahić se tokom Eco Oko Festivala susreo sa direktorima i rediteljima svjetskih ekoloških Festivala i dogovorio saradnju za neredni, Drugi Međunarodni Eco Oko Festival, koji će se održati od 01. – 07. 03.2009. Ovaj Festival će dodjeljivati veliku nagradu Sarajeva, „Skakavac“, za najbolja filmska ostvarenja.

Na Ekološkom Festivalu su gostovali  - Francuska – Dominique Noume i Miryam Last Goupe

Portugal - Antonio Lauro Corado i Frederico Corado, kao i Norveški režiser Knut Krzywinski, čiji se film „Polja Demetre“ prikazao u okviru Portugalskog dana Eko Festivala.

Španija – Dan Jaume Gil Lopart, Kanada – Kandida Paltiel, Armenija - Barbara Siebert,

BiH – Nađa Mehmedbašić.

Spahić je također izrazio zadovoljstvošto će i filmski stvaraoci iz BiH biti predstavljeni na Festivalima koji su bili gosti Sarajevske zime.

 

SARAJEVSKA ZIMA \'68-\'08
http://sarajevskazima.blogger.ba
29/03/2008 14:21